Završena javna rasprava na nacrte Regulacionih planova „Rijeke II“ i „Centar II“
ponedjeljak, 27.06.2022.

Predstavnici Zavoda za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH su dana 23. juna u suradnji sa predstavnicima Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove obrazlagali nacrte dva Regulaciona plana “Centar II“ i “Rijeke II”.

Za javnu raspravu u vezi ovih planova pokazao je interes veći broj građana Brčko distrikta BiH.

Planovi su od većeg broja građana dobili podršku jer je, kako su isticali, ponuđena kvalitetna vizija budućeg prostornog razvoja ovog dijela grada.

Stručnjaci Zavoda su ovom prilikom 3D vizualizacijom prezentirali ove planove, takva prezentacija je po prvi puta na potpuno nov način predstavljena građanima Brčkog te su građani mogli da vide budući izgled tog dijela grada.

Takvo predstavljanje planova i uz dodatna stručna i argumentovana obrazloženja planera Zavoda veći dio prisutnih se pohvalno izjasnio i podržao nacrte ovih planova.

Predstavnici Zavoda su pozvali sve prisutne da svoje primjedbe, prijedloge i sugestije putem Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko ravne poslove dostave Zavodu kako bi planeri Zavoda uzeli u obzir i na bazi urbanističkih parametara ugradili u konačan prijedlog plana.

Uvid u nacrte Regulacionih planova “Centar II” i “Rijeke II” traje do 04. jula 2022. godine, te do tada građani mogu preko Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko - pravne poslove dostaviti pismenim putem primjedbe, prijedloge i sugestije.

Naš cilj je da što više građana svojim idejama participira u izradi ovih planskih razvojnih dokumenata.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim građanima koji su svojim sugestijama dali doprinos da konačan prijedlog plana bude što kvalitetniji a istovremeno pozivamo sve zainteresirane građane da dostave svoje prijedloge koji će biti korektno tretirani od strane planera Zavoda.

U nastavku možete pogledati 3D prilog nacrta Regulacionih planova „ Rijeke II „ i „Centar II“.