DOGOVOREN NASTAVAK RADA NA RJEŠENJIMA KOJA JE PONUDILA IZRAĐENA SAOBRAĆAJNA STUDIJA ZA RJEŠAVANJU BEZBJEDNOG ODVIJANJA SAOBRAĆAJA NA DIJELU MAGISTRALNOG PUTA M14.1 OD PODVOŽNJAKA DO POTOKA BLIZNA
srijeda, 04.09.2024.

U Zavodu za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta BiH, dana 02. 09. 2024. godine, održan je sastanak sa menadžmentom JP“Putevi“ Brčko. Sastanku je prisustvovao direktor JP „Putevi Brčko“, Vlado Jevtić sa saradnicima, a ispred Zavoda sastanku je sudjelovao direktor Zlatko Jašarević sa saradnicima.

Tema sastanka je bila nastavak rada na rješenjima koja je ponudila izrađena Saobraćajna studija za rješavanju bezbjednog odvijanja saobraćaja na dijelu magistralnog puta M14.1 od podvožnjaka do potoka Blizna i pravci djelovanja u rješavanju problema na datoj dionici puta koji je bio predmet izrade ove studije.

Dogovoren je nastavak saradnje kako na ovom, tako i na ostalim projektima koji budu dostavljeni Zavodu u budućnosti. Rukovodioci Zavoda, na čelu sa direktorom Zlatko Jašarevićem, iskazalo je punu spremnost na izradi daljnjih rješenja, idejnih kao i glavnih projekata vezanih za izrađenu saobraćajnu studiju.

Također su dogovoreni i daljnji pravci zajedničkog djelovanja, da se razmotre i urede svi pravci ulaza i izlaza u grad, kako bi Brčko distrikt BiH dobio moderne i sigurne savremene saobraćajnice.

Razgovaralo se i aktuelnim problemima izrade kružnih tokova kod Belamionixa, Izbora, zgrade Merkura i kod zgrade Suda, također razgovaralo se i o rekonstrukciji i asvaltiranju saobraćajnica unutar grada Brčko gdje je Zavod iskazao svoju punu podršku sa stručnim osobljem, kako bi se iznašlo najbolje i najkvalitetnije rješenje za odvijanje bezbjednog saobraćaja na tim dionicama puta.

Zavod očekuje i dalje uspješnu saradnju sa svim naručiocima poslova kako bi zajedno sa svojim stručnim osobljem iznašao i izradio najbolja rješenja koja bi koristila i unaprijeđivala život građana Brčko distrikta BiH.